Ιστορία

Παρόν

Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Αιγαίου Πελάγους, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τις ακτές της Μικράς Ασίας.

Όντας ένα απ’τα ομορφότερα ελληνικά νησιά, με το διαμαντένιο της σχήμα, η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί των Δωδεκανήσων, με έκταση 80 περίπου χλμ. σε μήκος, 40 περίπου χλμ. σε πλάτος, και 120.000 κατοίκους.

Το βουνό του Προφήτη Ηλία υψώνεται περίπου στα 700 μέτρα, σε ένα περιβάλλον όπου το βραχώδες εσωτερικό του νησιού δένει αρμονικά με τα χαώδη δάση των Πεύκων και των Κυπαρισσιών, που κατακλύζουν την περιοχή και συντηρούν το σπάνιo και μοναδικό είδος ελαφιών Dama Dama.

Το ξενοδοχείο Έλαφος είναι ένα επιβλητικό κτίριο, ιταλικής κατασκευής και φινέτσας, όπου διατηρεί όλες τις επιρροές και αποχρώσεις της ιστορίας του, καθώς σας προσφέρει την απόλυτη εμπειρία θέρετρου με όλες τις υπηρεσίες που ονειρεύεστε, συνοδευόμενες από αθλοπαιδίες και ποικίλα πολιτισμικά δρώμενα.

Τα αξιοθέατα και οι πολύμορφοι ανοικτοί χώροι που περιβάλλουν το ξενοδοχείο, συνδέονται μεταξύ τους από ένα εκτεταμένο δίκτυο περιπατητικών μονοπατιών, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την αυθεντική και ποιοτική φιλοξενία με πεζοπορία, ποδηλασία βουνού και δρόμου, τοξοβολία υπαίθρου, orienteering κ.α.

Ιστορία

Το Ξενοδοχείο Έλαφος τοποθετείται στην παρυφή του Όρ. Προφήτη Ηλία, δίπλα από το Βυζαντινό μοναστήρι του Προφήτη, σε απόσταση 45 χλμ από την πόλη της Ρόδου και 30χλμ από το αεροδρόμιο. Το κατάλλυμα χτίστηκε το 1929 υπό ιταλικής διοίκησης και ονομάστηκε Albergo del Cervo (Ξενοδοχείο του Ελαφιού), λόγω της φήμης των σπουδαίων και παγκοσμίως μοναδικών ελαφιών που κατοικούν στα γύρω δάση.

Στο κτίριο έχει εφαρμοστεί μικτό σύστημα λιθοδομής και σκελετού από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η επιστέγαση αποτελείται από ξύλινες στέγες με μεγάλη κλίση, καλυμμένες με ειδικά κυματοειδή φύλα, ενώ το εξωτερικό του κτιρίου είναι επιμελώς διακοσμημένο με ξύλινες λεπτομέρειες.

Κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, χρησιμοποιούταν ως κατάλυμα για τους Ιταλούς αξιωματικούς και αργότερα ως στρατιωτικό νοσοκομείο για τους Γερμανούς. Το 1932 κατασκευάστηκε δίπλα στο ξενοδοχείο «Έλαφος» μια νέα ανεξάρτητη πτέρυγα, στην οποία δόθηκε το όνομα «Ελαφίνα» καθιστώντας πλέον το συγκρότημα γνωστό ως «Έλαφος – Ελαφίνα». Έκτοτε λειτουργεί ως ξενοδοχείο προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που θέλουν να θαυμάσουν από κοντά την ιδιαίτερη ταυτότητα του χώρου.

Τι λένε για εμάς